Juniorit

Aikidoa voi harrastaa jo pienestä pitäen. Junioriharjoituksiin voi tulla mukaan heti, kun koulunkäynti alkaa ja ryhmässä olemisen taidot alkavat olla kunnossa. Junnuryhmässä harjoitellaan noin 12–vuotiaaksi, jonka jälkeen siirrytään aikuisten (13 v. alkaen) harjoituksiin. Siirtyminen riippuu kuitenkin jokaisen junnun kehityksestä ja valmiuksista.

Junnutreeneissä opetellaan aikidotekniikoita, mutta siellä saadaan hikeä pintaan myös monipuolisilla leikeillä. Salikäytös pitää myös jokaisen juniorin opetella ja hallita. Siihen sisältyy hyvä käytös, toisten huomioiminen ja eräiden aikidoon liittyvien Japanista peräisin olevien kohteliaisuussääntöjen noudattaminen.

Junnutreeneissä vallitsee hyvä ja iloinen henki. Jokainen harjoittelija harjoittelee kaikkien treeneihin tulleiden kanssa. Treeniparia vaihdetaan joka kerta, kun opeteltava tekniikka vaihtuu. Tytöt ja pojat treenaavat kaikki yhdessä.

Tiukkoja nivellukkoja tai korkeita heittoja ei vielä junnuvaiheessa opiskella. Tärkeintä on kehittää tasapainoa, kehon hallintaa ja turvallisia kaatumisia.

Junioreiden harjoitukset löydät Harjoitukset-sivulta.

Sandokain junnut treenaavat Sinettiseurassa

sinettiSinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle ‐ lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle.

Lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on innostus, monipuolisuus, kehittyminen, urheilulliset elämäntavat sekä kaveruus ja osallistumismahdollisuudet.  Sinettiseuratoimintaa ohjaavat kriteerit, jotka seuran tulee täyttää, ollakseen Sinettiseura.  Laatukriteerit perustuvat asiantuntijoiden selvityksiin lasten ja nuorten urheilun suomalaisista malleista huomioituna seuran toimintaympäristö sekä harrasteurheilun mahdollisuudet.  Selvitysten asiantuntijoina on ollut suuri joukko henkilöitä mm. lajiliitoista, Valosta, olympiakomiteasta ja KIHUsta.

Sinetin saadakseen seura on auditoitu. Auditointi tapahtuu uuden seuran osalta kahden vuoden kuluttua ja sen jälkeen kolmen vuoden välein.

Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset ‐ vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat ‐ jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja ‐ lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Sinetin saaminen on seuralle kunnia‐asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.

Sinetti myönnettiin Sandokain aikidojaokselle vuonna 2006 ensimmäisenä aikidoseurana Suomessa. Vuonna 2015 Sinetti auditoitiin onnistuneesti ja seuraava auditointi on vuonna 2018.