Harjoitukset

Aikidon harjoitusaikataulu 16.7. – 5.8.2018

Allaoleviin harjoitusvuoroihin tulevat muutokset tiedotetaan Sandokain sähköpostissa, nettisivuilla ja Facebookissa.


Maanantai 16.7.
18.30 – 19.30 Yleinen harjoitus / Amanda

Tiistai 17.7.
07.00 – 08.00 Aamuharjoitus / Amanda
19.30 – 20.30 Yleinen harjoitus / Erik

Keskiviikko 18.7.
18.30 – 20.00 Yleinen harjoitus / Tuomo

Sunnuntai 22.7.
16.00 – 17.00 Kuntoharjoitus & vapaaharjoitus / Erik


Keskiviikko 25.7.
19.30 – 20.30 Yleinen harjoitus / Erik
– HUOM! POIKKEAVA HARJOITUSAIKA!!


Tiistai 31.7.
07.00 – 08.00 Aamuharjoitus / Pasi
19.30 – 20.30 Yleinen harjoitus / Erik

Keskiviikko 1.8.
18.30 – 20.00 Yleinen harjoitus / Tuomo

Sunnuntai 5.8.
16.00 – 17.00 Kuntoharjoitus & vapaaharjoitus / Erik


Harjoitusaikamuutokset ja peruutukset

Harjoitusaikamuutokset ja peruutukset ilmoitetaan ensisijaisesti sähköpostilistoilla. Aikuisharjoittelijoiden sähköpostilistalle aikidokat(at)sandokai.fi ja junnujen sähköpostilistalle aikidojunnut(at)sandokai.fi voi ilmoittautua lähettämällä aiheesta sähköpostia osoitteeseen aikidoadmin(at)sandokai.fi


Harjoitusaikakuvaukset

Sandokaissa aikidoa harjoitellaan junioriryhmissä (7-12 v.) ja aikuisryhmissä (13 v. täyttäneet nuoret ja aikuiset). Aikuisryhmän 13 vuoden alaikäraja on ohjeellinen, sillä tärkeämpää on into ja kiinnostus teknisempään harjoitteluun. Ikärajan syynä on harjoitusten sisältöjen erilaisuus ja harjoittelijoiden kokoerot. Ks. alempaa poikkeuksista.

Juniorit/jatkojuniorit: Aikidon aloittavat ja muutaman vuoden harjoitelleet juniorit. Harjoituksissa käydään läpi aikidon perusteita, tehdään aikidotekniikoita ja leikitään ja pelataan. Juniorien harjoitukset ovat kevätkaudella lauantaisin klo 11.30 – 12.30 (aloittavat ja muutaman natsan suorittaneet) ja klo 12.30 – 13.30 (jatkojuniorit). Juniorit saavat käydä jatkojuniorien harjoituksissa ja toisin päin, mutta opetettavat tekniikat on painotettu alkuperäistä kohderyhmää silmällä pitäen.

Tasoharjoitukset: Aikuisharjoittelijoille. Tasoharjoitusten sisällöt painottavat tiettyjä vyötasoja. Ne on suunnattu tukemaan näiden vyötasojen harjoittelua ja vyökokeeseen valmistautumista. Kaikille vyökokeisiin valmistautuville suositellaan vähintään oman tason tasoharjoituksissa käymistä, mutta edistymisen kannalta pelkässä oman tason tasoharjoituksessa käyminen ei yksin riitä. Oman tason tasoharjoituksen lisäksi harjoittelijan olisikin hyvä valita vähintään yksi muu harjoitus, jotta edistymistä tapahtuisi. Edistyminen on sitä nopeampaa, mitä useammassa harjoituksessa käy ja oppimaansa kannattaa jonkun treenikaverin kanssa käydä kertaamassa myös vapaaharjoituksessa. Hyvin omatoiminen harjoittelija voi valmistautua vyökokeeseen myös käymättä tasoharjoituksissa, esim. vapaaharjoituksia hyödyntäen.

 • Taso 1
  • Aikidon kolmen ensimmäisen vyökokeen eli 6., 5. ja 4. kyun perustekniikoita, harjoitteita ja muita tasoille kuuluvia sisältöjä (mm. kaatuminen eteen ja taakse sekä esteen yli, perusliikkuminen, omoten ja uran ero, shikko, lyöntiukemit). Opastusta etiketistä, harjoitusturvallisuudesta ja harjoitteluasenteesta
  • Suunnattu: aloittelijoille, vyötasoja suorittaville ja kertaajille
  • Avoin kaikille harjoittelijoille vyöarvosta riippumatta
 • Taso 2
  • 3., 2. ja 1. kyun perustekniikoita, harjoitteita ja muita tasoille kuuluvia sisältöjä (mm. lyöntiukemit, ajoitus, jiyuwaza, ushirowaza, hanmi-handachiwaza, bokkenin ja jo’n peruslyönnit ja -pistot). Harjoitusturvallisuus, etiketti ja harjoitteluasenne
  • Suunnattu: näitä vyötasoja suorittaville ja kertaajille
  • Huom. 3.-1. kyun kokeeseen valmistautuville suositellaan myös taso 1 -harjoituksissa käymistä
  • Avoin kaikille harjoittelijoille vyöarvosta riippumatta

Yleinen harjoitus: Aikuisten harjoitus, jossa harjoitellaan perustekniikoita, vapaatekniikkaa, erilaisia sovelluksia ja asetekniikoita ohjaajan valinnan mukaan.

Aamuharjoitus: Yleinen harjoitus aikuisille ja aloittelijoille.

Vapaaharjoitus: Ohjaamaton harjoitus, joissa voi käydä omaan tahtiin haluamiaan tekniikoita oman parinsa kanssa läpi tai kerrata yksin vaikka asetekniikoita tai shikkoa. Paikalla on ohjaaja vastaamassa kysymyksiin. Sovi etukäteen jonkun treenikaverin kanssa vapaaharjoittelusta, jotta saat itsellesi harjoitusparin näihin treeneihin. Muilla vapaaharjoituksiin tulevilla on yleensä jo omat kuviot sovittuna.

Aikidon kuntoharjoitus: Kaikille tarkoitettu reipas kunnonkohotusharjoitus, johon voivat tulla myös muut kuin aikidon harjoittelijat.


JUNNUIHIN VAI AIKUISIIN?
Vaikka aikuisten treenien ikäraja on 13 vuotta, poikkeuksia voidaan tehdä. Meille on tärkeintä, että jokainen pääsee harjoittelemaan eikä harjoitteluinto katkea esimerkiksi siihen, etteivät junioritreenien leikit kiinnosta. Harjoittelija tai huoltaja voivat kysyä ohjaajilta mahdollisuudesta siirtyä esimerkiksi junioreista tasoharjoituksiin. Poikkeuksellisesti alle 12-vuotiaat voivat siis harjoitella tasoharjoituksissa tai yleisissä harjoituksissa, kunhan asiasta on sovittu ohjaajan kanssa. Aikuiset saavat käydä junioritreeneissä apuohjaajan roolissa – apuohjaaja saa osallistua leikkeihin!