Harjoitukset

Aikidon harjoitusaikataulu kesäkaudella 2024

Allaoleviin harjoitusvuoroihin tulevat muutokset tiedotetaan Sandokain sähköpostissa, nettisivuilla ja Facebookissa.


Harjoitukset 1.6. – 18.8.2024

Maanantai
18.00 – 19.30 Yleinen harjoitus / Pasi ja Salla

Keskiviikko
19.00 – 20.30 Yleinen harjoitus / Tuomo

Torstai (20.6. alkaen)
20.00 – 21.00 Yleinen harjoitus / Erik

Sunnuntai (16.6. alkaen)
16.00 – 17.00 Aikidon kuntoharjoitus + vapaaharjoitus / Erik


Harjoitusaikakuvaukset

Sandokaissa aikidoa harjoitellaan junioriryhmissä (7-12 v.) ja aikuisryhmissä (13 v. täyttäneet nuoret ja aikuiset). Aikuisryhmän 13 vuoden alaikäraja on ohjeellinen, sillä tärkeämpää on into ja kiinnostus teknisempään harjoitteluun. Ikärajan syynä on harjoitusten sisältöjen erilaisuus ja harjoittelijoiden kokoerot. Ks. alempaa poikkeuksista.

Juniorit/jatkojuniorit: Aikidon aloittavat ja muutaman vuoden harjoitelleet juniorit. Harjoituksissa käydään läpi aikidon perusteita, tehdään aikidotekniikoita ja leikitään ja pelataan. Juniorien harjoitukset ovat kevätkaudella lauantaisin klo 11.30 – 12.30 (aloittavat ja muutaman natsan suorittaneet) ja klo 12.30 – 13.30 (jatkojuniorit). Juniorit saavat käydä jatkojuniorien harjoituksissa ja toisin päin, mutta opetettavat tekniikat on painotettu alkuperäistä kohderyhmää silmällä pitäen.

Yleinen harjoitus: Aikuisten harjoitus, jossa harjoitellaan perustekniikoita, vapaatekniikkaa, erilaisia sovelluksia ja asetekniikoita ohjaajan valinnan mukaan.

Aamuharjoitus: Yleinen harjoitus aikuisille ja aloittelijoille.

Vapaaharjoitus: Ohjaamaton harjoitus, joissa voi käydä omaan tahtiin haluamiaan tekniikoita oman parinsa kanssa läpi tai kerrata yksin vaikka asetekniikoita tai shikkoa. Paikalla on ohjaaja vastaamassa kysymyksiin. Sovi etukäteen jonkun treenikaverin kanssa vapaaharjoittelusta, jotta saat itsellesi harjoitusparin näihin treeneihin. Muilla vapaaharjoituksiin tulevilla on yleensä jo omat kuviot sovittuna.

Aikidon kuntoharjoitus: Kaikille tarkoitettu reipas kunnonkohotusharjoitus, johon voivat tulla myös muut kuin aikidon harjoittelijat.


JUNNUIHIN VAI AIKUISIIN?
Vaikka aikuisten treenien ikäraja on 13 vuotta, poikkeuksia voidaan tehdä. Meille on tärkeintä, että jokainen pääsee harjoittelemaan eikä harjoitteluinto katkea esimerkiksi siihen, etteivät junioritreenien leikit kiinnosta. Harjoittelija tai huoltaja voivat kysyä ohjaajilta mahdollisuudesta siirtyä esimerkiksi junioreista tasoharjoituksiin. Poikkeuksellisesti alle 12-vuotiaat voivat siis harjoitella tasoharjoituksissa tai yleisissä harjoituksissa, kunhan asiasta on sovittu ohjaajan kanssa. Aikuiset saavat käydä junioritreeneissä apuohjaajan roolissa – apuohjaaja saa osallistua leikkeihin!